Halens köper delar av postorderjätten Quelle

Consortio Fashion Group tar över de Östeuropeiska verksamheterna från konkursdrabbade tyska postorderjätten Quelle i Tjeckien, Slovakien, Polen och Baltikum samt tar över Quelles tidigare ledningsgrupp i Slovenien. Förvärvet innebär att CFG får en betydligt större geografisk räckvidd och försäljningspotential än tidigare, varför omsättningen väntas öka betydligt.

Consortio Fashion Group har länge haft som strategi att expandera åt öst och sydöst, och genom förvärvet kan man nu accelerera sin strategi. Via de tidigare Quelle verksamheterna får man betydande kundregister, lokala organisationer, kontor och andra fastigheter samt närmare 400 anknutna butiker resp. ombud i Tjeckien och Polen. Verksamheten i de sex länderna har som mest omsatt över en miljard kronor.

Quelle ingick i den tyska Arcandor koncernen, där man även hittar bl.a. varuhuskedjan Karstadt samt resebolaget Thomas Cook. Konkursförvaltaren har sålt varumärkesrättigheterna för namnet Quelle till Otto Group, men CFG tar över verksamheterna i Östeuropa.