Halens med på Djurens Rätts lista mot päls

Halens har anslutit sig till Djurens Rätts Pälsfria lista och sällar sig därmed till de drygt 260 företag världen över som tagit ställning mot päls.

[quote align=”center” color=”#999999″]Halens har valt en restriktiv hållning gällande produkter tillverkade av päls. Äkta päls får inte finnas i Halens sortiment, säger Noelia Guinón, marknadschef på Halens.[/quote]

Djurens Rätts Pälsfria lista ingår i Fur Free Retailer Program, en internationell överenskommelse där företag försäkrar att de inte säljer eller kommer att sälja klädesplagg eller accessoarer med djurpäls.

[quote align=”center” color=”#999999″]Halens kontaktade oss om den pälsfria listan, och det känns extra kul när företagen själva tar sådana initiativ, säger Maria Kaller, konsumentansvarig på Djurens Rätt och ansvarig för Fur Free Retailer Program i Sverige. Den globala pälshandeln tar årligen livet av 75 miljoner djur världen över och nu har ännu ett företag tagit ställning för pälsdjuren.[/quote]

Fur Free Retailer Program drivs av Fur Free Alliance, som består av ett 30-tal organisationer världen över som arbetar för en pälsfri handel. Djurens Rätt ansvarar för verksamheten i Sverige.

Djurens Rätt listar de företag som finns på den svenska marknaden på www.palsfrihandel.se och i mobilappen Djurvänligt. Den internationella listan finns på www.furfreeretailer.com.