Cellbes byter logotyp och satsar på TV

Efter många år med god lönsamhet vill nu Cellbes öka sina marknadsandelar och få fler nya kunder att hitta till Cellbes. Därför väljer de att gå i en offensiv satsning i TV med TV4 som primär kanal.

[quote align=”center” color=”#999999″]Det är otroligt spännande för oss att synas utanför våra existerande kanaler. Vi har fantastiska kunder som är lojala och återkommande. Men vi känner att det finns fler människor där ute som skulle älska oss men de känner bara inte till oss. Därför har vi valt att göra den här satsningen
– Anna Grahm, Marknadschef på Cellbes.[/quote]

cellbes_logo

Cellbes unika position på marknaden är att de har alla sina kläder i (i det bredaste storleksutbudet på marknaden). Något de är ensamma om att erbjuda. Tv-kampanjen, som började på TV4 måndagen den 2/9, tar fasta på det och visar upp kläder på vanliga människor i olika former. Samtidigt väljer Cellbes att lansera sin nya logotyp på samtliga plattformar. Logotypen har fått ett nytt typsnitt och bokstaven ”B” har fått en lätt form av ett hjärta – för att visa den värme och öppenhet som Cellbes står för.

[quote align=”center” color=”#999999″]Vi kände att Cellbes måste ta ett kliv framåt och hitta nya kunder. Därför ser vi nu över hela vår grafiska profil där framtagande av en ny logotyp och nya företagsfärger är en del av den föryngringen
– Yvonne Eriksson, VD på Cellbes.[/quote]

TV-kampanjen går emot det mesta inom mode-reklam som vi är vana att se den. Det är inga vita fondväggar, inga fläktar och inga trådsmala supermodeller. Istället valde Cellbes att ta fram ett koncept som bygger på något av det mest folkliga som finns i Sverige, nämligen körsång. Körsången står för gemenskap, glädje och en blandning av alla typer av människor – precis de värderingarna som Cellbes vill stå för. Reklamen ger även Cellbes en scen att visa mycket kläder i en unik kontext, som fungerar på alla marknader som Cellbes är verksamma på.

[quote align=”center” color=”#999999″]Det är ett otroligt brus i TV-reklam idag, många vill synas och kriga om tittarens uppmärksamhet. Vi kände att med kören får vi något unikt och ett budskap som passar vår målgrupp. Det är inte reklam som alla kommer uppskatta, men vi är övertygade om att målgruppen kommer älska den
– Anna Grahm[/quote]

Modellerna i TV-reklamen kommer från en av Sveriges ledande körer, Stockholm City Vocies, under ledning av körlegenden Mo Fields. Alla i kören är klädda i höstens kollektion. Kören spelade även in reklamens musik, en egen körversion av Joe Cockers klassiska ”You are so beautiful”. En låt med ett kraftfullt budskap som riktar sig till alla kvinnor, oavsett form eller storlek.