Freddy Sobin in i Svensk Handels styrelse

Freddy Sobin, styrelseordförande i Svensk Digital Handel, kliver in i Svensk Handels styrelse. Syftet är att stärka styrelsens digitala kompetens.

– Den digitala handeln påverkar allt fler aktörer inom handeln. Med Freddy Sobin i styrelsen kommer vi få en fördjupad förståelse för de utmaningar våra medlemmar ställs inför, säger Svensk Handels vd Karin Johansson.

Freddy Sobin har verkat inom den digitala handeln i snart 10 år och sitter i dag som koncernchef för Consortio Fashion Group, där några av Sveriges största distanshandelsföretag som Halens, Cellbes, Bubbleroom ingår. Sedan förra året är Freddy styrelseordförande för Svensk Digital Handel.

Digital handel är en komplex verksamhet som ständigt förändras. Att vara en del av Svensk Handels styrelse och bidra med min kompetens inom det digitala området känns både viktigt och spännande.
– Freddy Sobin, VD, Consortio Fashion Group

Sedan tidigare sitter Ellos styrelseordförande Anders Halvarsson i Svensk Handels styrelse. Att handeln på distans nu tar ännu en plats i form av Freddy Sobin välkomnas av Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel.

– Vi står inför en strukturomvandling som kommer att påverka i stort sett alla inom svensk detaljhandel på ett eller annat vis. Att Svensk Handel lägger ökat fokus på den digitala handeln visar att man är på helt rätt väg, säger Jonas Ogvall.