Bubbleroom rekryterar ny VD från H&M

Den 7 september tillträder Ville Kangasmuukko som ny VD för Bubbleroom på huvudkontoret i Borås. Ville kommer från att ha varit ansvarig för expansion och affärsutveckling online för bland annat Cheap Monday, Monki, COS, Weekday och & Other Stories och har tidigare även varit övergripande ansvarig för expansionen av H&M online till Storbritannien och USA.

“Det är väldigt glädjande att vi har lyckats rekrytera Ville och vi har stor tilltro att han kan hjälpa oss att fortsätta utveckla Bubbleroom till ett av Sveriges mest innovativa, relevanta och uppskattade modeföretag. Som VD för Bubbleroom får Ville ett övergripande ansvar för att stärka tillväxten ytterligare och fortsätta den omnikanalsatsning som inleddes våren 2014 med fysiska butiker.” – Freddy Sobin, VD, Consortio Fashion Group AB

Bubbleroom grundades 2005 som en nätbutik för mode och förvärvades 2008 av CFG. De senaste åren har bolaget expanderat med fyra fysiska butiker på den svenska marknaden samt tillsammans med CFG startat en wholesale-avdelning som ett led i att möta kunden i samtliga relevanta säljkanaler.

Idag säljer Bubbleroom, utöver sin primära försäljning på nätet och i egna butiker, sina egendesignade och producerade varumärken och kollektioner till över 50 externa butiker. Bubbleroom är även aktivt online på de övriga nordiska marknaderna och säljer sammantaget till mer än 30 länder genom sin internationella nätbutik.

“Det känns väldigt inspirerande och hedrande att ta över ansvaret för Bubbleroom. Jag har länge följt Bubblerooms resa, då de alltid varit kända för sin kreativitet och för att ligga i framkant med att höja kundupplevelsen online. Jag vill givetvis även att Bubbleroom förblir ett företag som konkurrenterna fortsätter att snegla på men framförallt lyfta företaget till nästa nivå genom att fortsatt befästa den påbörjade omnikanalsstrategin och dess utrullning.” – Ville Kangasmuukko, ny VD för Bubbleroom

Svante Tegnér, som är grundare och nuvarande VD på Bubbleroom, fortsätter inom koncernen som Brand Manager för Bubbleroom samt Head of Omnichannel för CFG.